Förflytta dig till innehållet

Skjutningen på Åland rubriceras som grov misshandel

Polisbil fotad från sidan.

Linnea de la Chapelle/SPT
Tidigare meddelade polisen på Åland att det kan vara frågan om försök till dråp, nu är händelsen på Åland rubricerad som grov misshandel. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Vapnet som användes vid skjutningen på Brändö, Åland, var en hagelbössa.

En man sköts med en hagelbössa på måndagen på Brändö, Åland. Personen uppgavs vara allvarligt skadad men vid medvetande. Polisen rubricerar nu skjutningen som grov misshandel.
— I detta skede är endast den som greps på platsen misstänkt för brott, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Enligt polisen har den misstänkte berättat sin version av det inträffade. Han har sagt att alkohol förekommit. Den misstänkte släpptes, med reseförbud, på torsdagen.
Skjutvapnet som användes är en hagelbössa som den misstänkte har haft innehavstillstånd till. Skjutvapnet är beslagtaget.
Den andra personen som var på platsen är målsäganden. Han skadades i benet och transporterades direkt från platsen till fastlandet för vård. Målsägaren är ännu på sjukhus och han kommer att förhöras vid ett senare tillfälle, uppger polisen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *