Förflytta dig till innehållet

Skidcentret i Tyko väntar på kyla

Redo – snökanonerna, Jarkko Rannikko och Tapani Kakko t.h.


I Tykö, vid Teijo skidcenter i Bjärnå i Salo kommun, är allt klart inför säsongen.
– Vi har köpt fyra snökanoner till och kan köra för fullt bara det blir lite kallare. Gärna med vind från norr, säger Tapani Kakko.
Tillsammans med Jarkko Rannikko driver Kakko Teijon matkailu oy dit bland annat slalombackarna hör.
– Mera kapacitet att tillverka snö betyder att vi behöver mera vatten. Det är en knepig och dyr fråga men nu har vi ordnat med ett 300 meter långt rör så vi kan ta in havsvatten. Det var inte heller billigt men på sikt ska det betala in sig, säger Kakko.
Senaste säsong gick ekonomiskt bra, med 26.000 sålda dagskort och 7-8000 besökare. Under sommaren reparerades två av ankarhissarna, också det en dyr grej.
– Nu är allt färdigt bara det som sagt skulle bli lite kallare, med torr luft. Det gäller att komma väldigt snabbt i gång och det har vi alltså nu möjlighet till, säger Kakko.
Från nästa vecka kommer Teijon matkailu oy att sköta uthyrningen av skidor med mera vid Hirvensalobacken i Åbo.

Mycket att göra – Jarkko Rannikko och Tapani Kakko t.h. hyr också ut bilar som man sommartid kan köra ner för backarna med.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter