Förflytta dig till innehållet

Skepparen Philippa möts av sexistiska stereotypier till havs – ”Folk undrar var kaptenen är”

Åbobon Philippa Rytkönen , 26 år, har förverkligat sin dröm om att göra sin passion segling till ett jobb. I våras arbetade hon som vice skeppare på en segelbåt i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Skepparen Philippa möts av sexistiska stereotypier till havs – ”Folk undrar var kaptenen är”

  1. Sussi Björkman skrev

    Heja Philippa! Rätta takter!
    Kommer bra ihåg själv hur det var som skeppare på en scoutbåt under en seglats till Estland när vi tog iland hur ”sadammies”, en någotslags hamnvärd, gastade om var alla karlar var. Han kunde inte för sitt liv begripa att vi ”bara” var sex tjejer utan en endaste karl ombord. Vi gjorde definitivt snyggare hamnmanövrar än mången ann, eftersom vi ständigt övade att alla ombord skulle klara av båten i olika situationer. Både för segel och med motor. Eftersom jag bor med en gästhamn inom synhåll anser jag att detta är grundläggande kunskaper som med fördel kunde inläras av mången båtförare idag. Man ser begråtligt många intressanta ilandtagningar där ”hyppää prkl-mentaliteten” är förhärskande.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter