Förflytta dig till innehållet

Skenande stålpriser tvingar Åbo hamn att spara – Viking Lines och Tallink Siljas nya terminal i Åbo hamn krymper

PES-Arkkitehdit
stort hus och folk
Så här ska den nya terminalen se ut enligt Helsingforsbyrån PES-Arkkitehdits vision. Byrån vann arkitekttävlingen som avgjordes i maj.
– Vi måste spara där det går istället för att spränga budgeten, säger Åbo hamns vd Erik Söderholm. Han pratar om Ferry Terminal Turku, projektet som innebär en omfattande ombyggnad…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Skenande stålpriser tvingar Åbo hamn att spara – Viking Lines och Tallink Siljas nya terminal i Åbo hamn krymper

 1. Kalle Förbom skrev

  Krympa inte – i stället vänta 1-2 år. Tiderna skulle se ut bättre inom den tiden.

  Krympa sådana stor projekt som Turkuhalli var den tiden som skulle ha haft motions banan plus många track&field möjligheterna, även jag minns en skjutbanan och så men vad det något 50M Mark var tvungen att spara, så det blev praktiskt bara en komplicerad ishockey arena.

  Med det här sådana stor projekt man har bäst att vänta = spara pengar samma tid, jämfört det att bygga sådana kompromiss utrymmen som är aldrig som dom var ursprungligen tänkt att vara.

  Därför, bättre att vänta lite till och när man bygger något det skulle bli, resultatet, riktigt vad folk har strävat för. Ingen ”halpahalli-kompromiss”.

  Det här passar både för Kryssningsterminal och för det nya Fuga Musik&Konferenshuset.

  Och vidare, välj inte det först billigaste bud, och vilken som hälst ni väljer, se till att ni har starka kontrakter för efter-garantier… För det här Åbo har betalat 2-3 gånger mera för vissa projekt inom sista 5-10år, än vad var budget ursprungligen – sånt ni måste korrigeras!

  Kalle Förbom
  Kivis, Nagu

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter