Förflytta dig till innehållet

Skarvarna på Högen

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Åbo stad har fått tillstånd att förstöra skarvbon på Vähä-Kaskinen fram till den 15 maj. Varför det är tidsgränsen har ingen klargjort. Men det är tydligen hög tid att ta i tu med skarvproblemet på Högen, att skicka ut en expedition för att förstöra bon omedelbart. Det är alltid bättre att stämma i bäcken, att åtgärda problem innan större skada är skedd. Tillstånd kommer tids nog att beviljas bara tjänstemännen har fått vända på pappren ett antal gånger! Och enligt landets sed sätter man ju ofta igång med åtgärder innan alla tillstånd beviljats och besvär beaktats. Det har vi otaliga exempel på: Bygget av Nordsjöhamnen, kärnkraftsprojektet i Hanhikivi och åtskilliga fall med hus som väntat på renovering alternativt rivning.
Så med risk för att åtalas för uppmuntran till olydnad hoppas jag att någon skrider till raska åtgärder för att rädda Högen och den lokala fiskenäringen. Vi behöver inte en enda skarv i denna del av landet lika litet som en enda varg.
 
Jan-Erik Ingvall
Helsingfors

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter