Förflytta dig till innehållet

Skarvar bygger nu bon på ön Högen i Pargas: "Jag har räknat till åtminstone 150 fåglar"

Bobygge pågår i trädtopparna på Högen. Foto: Ari Oksanen I början av april observerade Pargasfiskaren Ari Oksanen ett tjugotal skarvar på ön Högen på Kyrkfjärden, bara…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Skarvar bygger nu bon på ön Högen i Pargas: "Jag har räknat till åtminstone 150 fåglar"

 1. Göran Ek skrev

  Skarven är skärgårdens motsvarighet till corona, bort med denna parasitfågel OMEDELBART innan den gör mer skada än vad den hittils gjort. Snart finns det inga träd på holmarna, inga andra fåglar och ingen fisk. Skarven är inte direkt sällsynt, så konstigt att den är fredad trots den skada den gör.
  Kan man starta en insamling som skulle betala böter om någon blir dömd för ”olaglig” jakt på skarv?
  Kanske enda sättet att bli av med skarven är att just sprida den genom att flytta x-antal par till insjöarna mitt i landet.

 2. Krister Henriksson skrev

  Om skarvarna ska ha rätt att jaga bort gråhägrarana som häckar på holmen, så ska väl människan ha rätt att jaga bort skarvarna! Hägrarna va där först! Låt fågelkramarna säga va dom vill!!

 3. Kenneth Wilen skrev

  Nu bort med Skarvarna från Högen direkt Bort med Skarvana förstör hela Holmen snart på Tjuven gör någo Pargas Stad ni har väl int så mycket att göra så skick Spada Gubbar ut dit och göra ett uppdrag

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter