Förflytta dig till innehållet

Skärpt stormvarning – räddningsverken varnar för elavbrott och översvämningar

Arkiv/Jeanette Östman
Elledning och brustna grenar
Farligt hårda vindar väntas under det närmaste dygnet i Egentliga Finland. Räddningsverken varnar invånarna för kraftiga åskbyar, elavbrott och översvämningar i regionen.

En ordentlig höststorm väntas nå södra Finland under natten. Hård vind på upp till 20 meter i sekunden i Egentliga Finland från och med midnatt, varnar Meteorologiska institutet. Den sydvästliga vinden bedöms vara farligt kraftig.

På Skärgårdshavet och västra Finska viken varnas det för hård sjögång och sydvästlig vind upp till 21 meter i sekunden. Den signifikanta våghöjden kan överstiga fyra meter på Finska vikens västra del.

Enligt prognosen håller stormen i sig det närmaste dygnet. Egentliga Finlands räddningsverk uppmanar invånarna att förbereda sig för eventuella elavbrott, översvämningar i tätorter samt kraftiga åskbyar. Det blåsiga vädret förväntas fortsätta till onsdagskvällen.

Stormvarning med vindbyar upp till 25 meter i sekunden har utfärdats i Nyland samt i landets östra delar. Väderförhållandena på dessa områden klassas som mycket farliga under onsdagen.

Västra Nylands räddningsverk varnar för morgondagens regn och rusk, och påminner om att ta hänsyn till stormen då man beger sig ut i trafiken.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter