Förflytta dig till innehållet

Skärpt övervakning av rattonykterhet i veckoslutet

ÅU-foto


I fjol var november den dystraste månaden i fråga om allvarliga rattfylleriolyckor. Då omkom tio personer i trafiken på grund av rattfylleri.
Polisen i hela landet skärper övervakningen av trafiken under de två sista veckosluten i november, den 17–19 och den 24–26.
Temat för övervakningen är ”nykter i lillajulstrafiken”.
Under övervakningsperioden ordnar polisen blåsrazzior särskilt på kvällar och nätter. Förarnas körskick kontrolleras också i morgontrafiken på lördagar och söndagar.
– Den som har för avsikt att använda alkohol under lillajulsfirandet ska låta bilen stå och i stället använda allmänna fortskaffningsmedel när de beger sig iväg till restaurangen eller något annat ställe, påminner polisinspektör Timo Ajaste vid Polisstyrelsen.Ytterkläderna bör dessutom förses med en eller flera reflexer så att det är tryggt att röra sig till fots,

Förutom rattfylleriövervakning övervakar polisen också den allmänna ordningen och säkerheten i stadskärnorna.
– Genom synlig övervakning nära restauranger och barer kan vi också förebygga att människor sätter sig bakom ratten berusade, konstaterar Ajaste.
Enligt Statistikcentralens förhandsuppgifter har 28 personer omkommit i rattfylleriolyckor mellan januari och september i år och 443 har skadats.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter