Förflytta dig till innehållet

Skärgårdssajt lanserad – saknat svenskt språkval åtgärdas senare

Jean Lindén/SPT
några stenhus på en skärm
Nättjänsten Explore Archipelago vill guida turister till och genom skärgården med dess sevärdheter och serviceutbud.
Explore Archipelago heter en ny nättjänst som ska hjälpa turister att upptäcka Skärgårdshavet och Stockholms skärgård. Webbplatsen, som är mobilanpassad, riktar sig främst till de som reser på egen hand.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Skärgårdssajt lanserad – saknat svenskt språkval åtgärdas senare

  1. Töm Bergman, Öurn Lökholm skrev

    Det börjar bli trångt i gruppen av Skärgårdsälskande organisationer som vill ”hjälpa” oss dumbommar till skärgårdsbor som inte fattar vilken ”potential” vi sitter på. Det ena projektet, oftast med braskande Engelskspråkigt namn, efter det andra lanseras ovanför våra huvuden. Island hopping, Rent a Local, Upplev den varma gästfriheten hemma hos en skärgårdsbo som gärna berättar historier om gångna tider, brochyrer, tidningar, sajter o.s.v. Skärgårdsborna, vår kultur, historia och kulturmiljö har blivit allmänt villebråd att exploateras av stipendie- och EU- eller andra stödberoende organisationer. Vår närmiljö har blivit en spelplan för allehanda ”experter” som vet bättre än vi själva vad som är bäst för oss. Det luktar nykolonialism på långa vägar. Dags för skärgårdsborna att organisera sig för att få sin -och inte endast turistföretagarnas – röst hörd! Om det inte redan är för sent..

  2. Torbjörn Kevin skrev

    Ursäkta, men är det idel tunnelseende (snällt formulerat) människor som får jobb inom denna sektor?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter