Förflytta dig till innehållet

Skärgårdsbussens tidtabeller finns i ny tjänst – men flera frågetecken kvarstår

Arkiv/Mikael Heinrichs
En vit buss står på en parkering framför en gul buss.
TLO trafikerar rutten Åbo-Pargas och Åbo-Nagu-Korpo-Houtskär. Sedan 1.8. har tidtabellerna funnits i tjänsten Seutu+.
Var hittar man Skärgårdsbussens tidtabeller och information om rutterna i Pargas? Den 1 augusti övergick den informationen till NTM-centralens tjänst Seutu+. Informationen har samtidigt försvunnit från Matkahuoltos tjänst. Bolaget LS-Liikennelinjat,…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Skärgårdsbussens tidtabeller finns i ny tjänst – men flera frågetecken kvarstår

 1. Harald Bergholm skrev

  Varför finns det inte en tidtabell i PDF? Fattar att man vill spara resurser på att inte ha pappersversion, men att inte ha en version som kan printas ut är dåligt, och nej en screenshot duger inte. Inte alltid man har telefonen med och en förminskad pappersversion i plånboken är bra att ha, och pappersversion är oftast snabbare och enklare att ta fram. Nu måste man själv editera en tidtabell i Excel för att få den i det format man vill ha.

 2. Evelis Ramström skrev

  Tidtabellerna ger betydligt sämre information än vad som framgick på Matkahuoltos sidor. Vill man få reda på vilken buss som går till Roslax färjfäste, för att ta förbindelsebåten därifrån , framgår det inte från tabellen om man inte råkar veta att det är bussen till Mossala, som kör där förbi. Och inte får man reda på vilken tid bussen är i Roslax, det skulle vara viktigt med tanke på förbindelsebåtens avgång. Och den som turistar i skärgården söker nog bussar på Matkahuoltos sidor. Söker man nu där går det ingen buss alls till varken Nagu, Korpo eller Houtskär

 3. Rolle Möller skrev

  Hej,
  Tidtabellerna finns på websidan https://seutuplus.fi/aikataulut/
  Där kan man välja rutt och språk och även skriva ut sidorna helt utmärkt. Själva tidtabellerna är åtm. tillsvidare helt på finska. Denna information är korrekt per 15.8 2023.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter