Förflytta dig till innehållet

Skärgårdens SDP: Social- och hälsovårdsdirektören måste gå

Det är mycket man funderar på då man läser det som skrivits om socialsektorn i Pargas, framförallt om familjeenheten. En sak är dock fullständigt klar för oss: det behövs radikala ändringar. Förtroende och stöd till den nyanställda efterlyses och det skall också erbjudas. Men stöd, engagemang och insikt i arbetet skall i första hand ges till de anställda av de substanskunniga ledarna. Glömde någon skriva detta på arbetsbeskrivningen?
Någonting har gått snett i Pargas. Vi har vår sociala sektor fullständigt nermonterad. Men hur har detta hänt? Vem har valt att avskaffa barnskyddet? Eller de andra funktionerna inom sektorn?
Ledande tjänstemän har förklarat situationen med tusen och en olika historier som alla har en gemensam nämnare: ledningar har gjort sitt yttersta och det är yttre faktorer eller alternativt de okunniga anställdas fel att vi är i denna krissituation. På riktigt?
Vi är dock många som inte tror på dessa sagor. Vi vet att brist på kunskap och brist på ledarskap skapar situationer där den anställda tvingas söka stöd från sina tidigare erfarenheter, lita på vad de tror sig fungera bäst, försöka sitt bästa i en situation där det varken finns en struktur eller förmän att vända sig till.
Hela katastrofkalaset leds av social- och hälsovårdsdirektören. Vi anser att den enda genuina chansen för förbättring inom socialvården sker genom att visa dörren för direktören som enligt vår mening har misskött sitt arbete under en lång period. Direktören som inte heller visar intresse och vilja för att förverkliga förbättringar i verksamheten som hon ansvarar för. Likaväl får flera andra i stadens ledning ta sitt ansvar och dra slutsatser.
En ledare som inte bryr sig om invånarna som den skall ordna tjänster för, som inte respekterar och stöder de anställda på verkstadsgolvet som finns där för att utföra det arbete som ledaren ansvarar för, den är ingen ledare och den behövs inte. Men det tar inte slut här.
De politiker, som ger mandat till obehöriga, icke kompetenta, och även icke lämpliga personer och anställer dem till tjänster de inte har färdigheter att klara av är lika skyldiga. De politiker som väljer att blunda år efter år, politiker som bara förklarar sin blinda tro på tjänstemännens kunskap och insikt även när lagen och förordningen förutsätter annat, är skyldiga.
Politiker som godkänner att det spelas ett fult spel i kulisserna och vaktar personliga intressen mera en invånarnas bästa, ni är lika skyldiga.
Pargaspolitiker aktivera er! Se till att tjänsterna och befattningarna hädanefter fylls med behörigt folk och kräv att lagen ska följas inom alla stadens enheter oavsett om det gäller det sociala området, bildningssektorn eller andra uppgifter inom staden.
Styrelsen för Skärgårdens Socialdemokrater rf.

Dela artikeln

En kommentar: “Skärgårdens SDP: Social- och hälsovårdsdirektören måste gå

  1. Kenneth Nordström skrev

    Ni får min röst i nästa val, det måste bli slut på SFP nu , annars blir det aldrig någon ändring.hoppas andra också börjar inse detta

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter