Förflytta dig till innehållet

Skärgårdens Kombi får pris – kursutbudet i skärgårdens karga förhållanden är ovärderligt

Pressbild
motionärer zumbar i gympasal
Förutom olika kurser över nätet har deltagarna också fått utöva zumba och crossnature.

Skärgårdens Kombi är årets fria bildare 2022. Bildningsalliansen delar nu ut utmärkelsen för fjärde gången. Priset går till en person eller en läroinrättning som gjort en extra stor insats under året.

Skärgårdens kombi verkar i Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö.

Institutets verksamhetsområde består av en mycket vidsträckt skärgård och är ett av de mest utmanande verksamhetsområdena inom hela medborgarinstitutssektorn i landet.

Befolkning finns utspridd på öar ända från Utö i söder till Iniö i norr. Närmare 100 av de bebodda öarna saknar fast vägförbindelse.

De geografiska förhållandena med färjor och förbindelsebåtar skapar speciellt stora utmaningar då det gäller att arrangera kurser och engagera lärare som har möjlighet att leda kurser i en skärgårdskommun.

Samtidigt utgör Skärgårdens Kombi en ovärderlig del av skärgårdssamhällena speciellt under vinterhalvåret då det övriga utbudet av verksamhet i den glest bebodda skärgården är rätt begränsat.

Det utmanande verksamhetsområdet, institutets speciella betydelse för skärgårdssamhällena i kombination med ett aktivt och kreativt grepp att via t.ex. online-kurser möta både coronans och skärgårdens speciella krav gör det tvåspråkiga Skärgårdens kombi välförtjänta av utmärkelsen Årets fria bildare 2022, står det i motiveringarna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter