Förflytta dig till innehållet

Skärgården förhandsröstade flitigt – men är det ett spännande eller skrämmande val?

Monica Forssell
Två kvinnor på en kaj.
Katja Bonnevier hjälpte till med att hålla ordning på valplatserna. På bilden Bonnevier till vänster och Jurmobon Tiina Johansson till höger.
Egentligen skulle förhandsröstningen ombord på förbindelsebåten Baldur ordnas redan i måndags men vinterstormen satte stopp för de planerna. Istället kastade Baldur loss på tisdagsmorgonen och ombord fanns då också valförrättarna Tarja Sirkiä och Linnéa Walldén med plexiglas, ett litet valbås av papp, pennor, kuvert, valsedlar,…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Skärgården förhandsröstade flitigt – men är det ett spännande eller skrämmande val?

  1. Nina Söderlund skrev

    Som du Jaana borde veta så är ditt påstående inte sant! Om det är något parti som verkligen driver på att den offentliga sk. Sotesektorn ska stärkas och att alla oberoende av boningsort, inkomster och modersmål ska få vård och omsorg nära och i tid, så är det Vänstern. Det kom mycket tydligt fram i valmaskinerna. Men jag förnekar inte att de partier du nämner också stöder glesbygden, och därför bör vi hålla ihop och samarbeta i stället för att komma med osanningar om varann.

  2. Jaana Shelby skrev

    Bred demokrati med många och jämförelsevis stora nämnder kunde hjälpa med att få fram skärgårdens och glesbygdens röst. Det verkar vara bara KD, SFP och Centerpartiet som tänker på annat än stora städer.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter