Förflytta dig till innehållet

Sjukdom ledde till tomma postlådor

Två dagars normal postutbärning uteblev.

Flera plötsliga sjukdomsfall gjorde att många byar på Kimitoön blev utan post i onsdags. Torsdagsposten kom först vid sjutiden på kvällen.

– Kanske Posten har börjat vänja oss vid att få post bara en gång per vecka eller vad det nu är som det hotas med, undrar Britta Funck i Nordvik, Kimito.

– I vilket fall som helst borde posten kunna meddela vad det är frågan om så man inte varje dag onödigt behöver springa till postlådan, säger hon.

Inte heller Tom Simola, vd för Förlags Ab Sydvästkusten som ger ut ÅU, är glad.

– Vår tidiga utdelning, som Tietojakelu sköter i tätorterna, fungerar bra. Utdelningen av tidningen via Postens dagsutdelning fungerar tyvärr inte tillräckligt bra. Vi betalar faktiskt ganska stora summor till Posten för utdelningen. Trots detta verkar Posten inte särskilt intresserad av att det ska fungera och inte heller av respons eller utvecklingsförslag, säger han.

Ville Riihimäki, distributionschef vid Posten för Åbo med omnejd, beklagar att många byar blev utan sin post.

– Vi har reserver, jo, men inte heller de räckte till den här gången. Vi försöker meddela via Postens hemsida om sådant här inträffar, säger han.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter