Förflytta dig till innehållet

Sjömansunionen avvaktar med stödåtgärder

I fall Sjömansunionen lägger ner arbetet i protest mot regeringens planer att konkurrensutsätta tågtrafiken, kan också skärgårdstrafiken i Åboland drabbas. ÅU-foto

Sjömansunionen har inte fattat några beslut om eventuella åtgärder för att protestera mot regeringens planer på att konkurrensutsätta tågtrafiken. Ordförande Simo Zitting säger till ÅU att förbundet väntar och ser hur regeringen och kommunikationsminister Anne Berner (C) reagerar på lokförarnas strejk i början av veckan.

– Om det finns behov att vidta åtgärder så gör vi det, säger Zitting.

I fall Sjömansunionen går in för att protestera mot regeringens planer finns det risk att förbindelsebåts- och färjtrafiken i Åboland drabbas av en eventuell arbetsnedläggelse, men Zitting vill inte spekulera i konsekvenserna.

I ett gemensamt uttalande i måndags gav Finlands olika transportförbund, däribland Sjömansunionen sitt stöd för lokförarnas strejk i måndags och tisdag.

Enligt förbunden förstör minister Berners privatiseringsiver tågtrafikens konkurrenskraft och Finlands livsviktiga exportindustri blir lidande. Förbunden säger sig vara redo att vidta åtgärder för att få regeringen på andra tankar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter