Förflytta dig till innehållet

Sjätte raka förlusten för ÅIFK

FOTBOLL
Herrtrean

Säsongen är inne i sin elfte timme, men det fortsätter att gå uselt för Åbo IFK i fotbollstrean. På fredagen mot JyTy, näst sist i tabellen, åkte kamratgänget på sin sjätte raka förlust. Laget har förlorat samtliga fyra matcher sedan Petteri Joensuu ersatte Akusti Salonen på tränarposten.

ÅIFK kan skatta sig lyckligt att man erövrade så många poäng under vårsäsongen. Om inte skulle det med den här farten bära ända ner i fyran för ett lag som inför säsongen siktade på en topplacering i serien.

Mot JyTy skrev Abdi Muhamud och Ahmedjasin Ibrahim in sig som målskyttar. Men det rådde inte på Joel Nuoras två och Cuong Trans enda för motståndarna.

I slutminuterna åkte IFK:s Ibrahim på sin andra varning och reducerades alltså till tio man. Det underlättade inte precis jakten på den kvittering som heller aldrig kom.

Nästa fredag möter ÅIFK jumbon PaiHa på bortaplan i Pemar. 29 september avslutar Åbokamraterna säsongen med en hemmamatch mot ToVe.

ÅIFK–JyTy 2–3 (1–2)
Mål:
21. Joel Nuora 0–1, 25. Abdi Muhamud 1–1, 43. Nuora 1–2, 57. Cuong Tran 1–3, 78. Ahmedjasin Ibrahim 2–3.
Varningar: Å 3 (50. 88. Ibrahim, 60. Gesim Voca), J 1.
Domare: Santeri Ojala.
Planens lirare: Joel Nuora, JyTy.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter