Förflytta dig till innehållet

Sixten Ekstrand är rätt person för ett krävande ämbete

BISKOPSVAL. Biskopens uppgifter är krävande och den som väljs till ämbetet ställs inför stora andliga och administrativa utmaningar. Borgå stift behöver en person med kunskap, erfarenhet, ledarförmåga och integritet. Sixten Ekstrand har det som krävs för uppdraget.
Biskopen är främst en andlig ledare. Ekstrand har verkat i Österbotten, Åbo och Nyland och har en grundmurad kunskap om Borgå stift och om församlingarnas andliga liv och profil. Han har de senaste tio åren aktivt arbetat med stiftets gudstjänstutbildning och är därför också ur detta perspektiv väl förtrogen med församlingslivet.
Sixten Ekstrand är den kandidat som tydligast lyft fram vikten av andlig fördjupning i Borgå stift. För att kunna möta den andliga hunger som finns i vår omgivning bör vi ta vår egen andlighet på allvar. Tron på Jesus och omsättningen av tron i praktiken är det enda som kan bära församlingarna genom den krävande förändringsprocess som oundvikligen möter oss. Sixten är en lyssnande och empatisk ledare som kan leda vårt stift in i framtiden.
Sixten Ekstrand är teologiedoktor och docent och hans långa arbetserfarenhet inom kyrka och akademi är väl dokumenterad.
Han har varit stiftsdekan och i den tjänsten arbetat nära biskopen och stiftsförvaltningen och vet vad som krävs av en biskop.
Som direktor för Kyrkans central för det svenska arbetet, har han vidgat sitt nätverk både inom rikskyrkan och utomlands.
Ekstrand har också varit församlingspräst och ledare för väckelserörelsen Kyrkans Ungdom. Sist men inte minst har han varit både lektor och professor vid teologiska fakulteten vid Åbo Akademi, och där utbildat dem som senare vigts till präster. Han behöver tack vare sin samlade gedigna erfarenhet ingen inkörsperiod till biskopsämbetet. Han kan börja direkt.
Sixten Ekstrands väldokumenterade ledarskapsförmåga, hans gedigna kompetens, hans mångsidiga och breda erfarenhet och grundmurade tro på att kyrkan har en framtid är avgörande för vårt val. Han är en tillgång för stiftet och för hela kyrkan. Borgå stift är också en del av Svenskfinland och Sixten Ekstrand har alla förutsättningar att verka för enhet mellan regionerna. Han är den självklara kandidaten för oss.
Margareta Puiras
Raseborg
Monica Cleve
Raseborg
Ulrik Sandell
Grankulla
Kaj-Olav Forsén
Kimitoön
Birgitta Sarelin
Väståboland

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter