Förflytta dig till innehållet

Siv Sandberg prisbelönades i Sverige

Kvinna med glasögon.

Siv Sandberg. Foto: Monica Forssell


Siv Sandberg, projektledare i samhällsvetenskaper vid Åbo Akademi, har tilldelats svenska Förvaltningshögskolans pris 2019. Priset delades ut i samband med Förvaltningshögskolans dag i Göteborg.
– Jag är överraskad och glad! Jag är särskilt glad för att priset lyfter fram nyttiggörande av forskning i offentlig förvaltning, säger Sandberg i ett pressmeddelande.
I motiveringen står det bland annat att Sandberg är en av ”Nordens ledande experter på strukturreformer på regional och kommunal nivå” som under flera år varit en drivande kraft för nordisk forskningssamverkan.
Den viktigaste plattformen Sandberg arbetat med är enligt henne själv nätverket kring nordiska kommunforskarkonferensen Norkom, som hålls i Åbo i höst.
– Norkom har gett upphov till många olika forskningsprojekt och nu snart också en nordisk magisterutbildning där Åbo Akademi är en part. I ett större perspektiv är de nordiska kommunsystemen mycket lika när det gäller självstyrelsens värdegrund, kommunernas uppgifter och ländernas geografi. Det gör att det finns många möjligheter till jämförelser och lärande, också när kommunerna valt olika väg när det gäller reformer eller modell för den politiska styrningen.
Priset delas sedan 2011 ut av Förvaltningshögskolans Råd för forskning och utbildning inom samverkansprojektet ”Förstärkt förvaltningsforskning och mer kvalificerad förvaltningsutbildning i Västsverige (KOLV)”.
Förvaltningshögskolan är en del av Göteborgs universitet.
Syftet med priset är att uppmärksamma och stimulera till goda insatser vad gäller nyttiggörande av forskning i ämnet offentlig förvaltning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *