Förflytta dig till innehållet

Simon Lindholm förlänger med EIF – nöjd med nygamla tränaren

Patric Westerlund
en fotbollsspelare i grön tröja med bollen
Mittfältaren Simon Lindholm har hunnit bli en viktig spelare för EIF.

– För min del passar det alldeles ypperligt, som hand i handske, att Gabri Xatart tar över tränarrollen igen. Jag har alltid tyckt om spansk fotboll och gillar de system som han anammar.

Det här säger EIF:s mittfältsspelare Simon Lindholm, 21, som tecknat nytt kontrakt för säsongen 2023. Han blir EIF:s tredje spelare som fortsätter från fjolåret – Stanislav Efimov och Abdoulaye Kanté hann skriva på före honom.

Och Xatart blir alltså lite av en nygammal tränare hos ”De grönvita”.

– Det känns skönt att ha det här undanstökat. Nu är det bara att vänta tills ruljangsen kör i gång igen, säger Lindholm.

Han är en egen produkt frånsett begynnelsen – de första staplande stegen togs i Ingå. Han flyttade som sjuåring till Ekenäs. Och sedan dess har han representerat ”Grönvitt”.

Lindholm har redan trots sina unga år hunnit med 64 matcher i Ettan. I fjol gjorde han 27 kamper och var med från start till det bittra slutet.

– Lindholm är en viktig spelare för oss och det är glädjande att se att utvecklingen går i rätt riktning, säger sportchefen Peter Haglund.

Lindholm säger att efter ett skadedrabbat år och fullgjort värnpliktigt gick fjolårssäsongen riktigt bra.

– Det är som alltid i fotboll. Lite berg-och-dalbana. Men på slutet kom vi riktigt starkt igen. Vi kan vara helt nöjda med vår insats.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter