Förflytta dig till innehållet

Simförbud vid Ispois badstrand – inget säkert samband med utsläppet som drabbade Runsalas stränder

Det råder badförbud vid Ispois badstrand. ÅU-foto Vattenkvaliteten vid Ispois badstrand är inte tillräckligt bra för att man ska kunna simma där. Därför rekommenderar Åbo stads miljömyndigheter att vinterbadarna hålls på landbacken. Att bakteriehalterna har stigit beror inte nödvändigtvis på det…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Simförbud vid Ispois badstrand – inget säkert samband med utsläppet som drabbade Runsalas stränder

  1. Sussi Björkman skrev

    ”Till exempel så rinner det ut mycket näringsämnen i vattnet den här årstiden när det regnar mycket.”
    Övergödning av vattnen är ju som vanligt böndernas fel. Ispois som ju är ett stort jordbruksområde… Jo nej, men däremot är det en plats med stor grönbyggnation till vilken man oftast, eller alltid, använder jord av okontrollerad kvalitet. En bonde måste regelbundet markkartera (analysera jordmånen) och föra minutiös bok över varenda kilogram näringsmedel som tillförs. Varför gäller inte detta övriga samhällets användning av jord vid grönbyggnation? Det är ju inga små arealer (gräsmattor, vägslänter) det är fråga om och regnvattnet går rakt ut i havet. Inga fånggrödor här inte.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *