Förflytta dig till innehållet

SFP:s politik bygger på värderingar, inte populism

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. Som svar till Ingmar Forne (ÅU 28.2.2023) kan jag som SFP:s vice ordförande och sittande riksdagsledamot konstatera att vi som parti alltid är öppna för förhandlingar och diskussion.

Till skillnad från de stora partierna är det inte vi som dikterar vem som sitter i en regering. Vi har två alternativ.

Det ena är att vi får en inbjudan till regeringsförhandlingar, det andra är att vi inte får det. Varje parti som tror på sitt eget budskap och sina egna värderingar vill sitta med vid de bord där besluten fattas och på så sätt forma framtiden.

Den utveckling vi sett i Sverige visar vad blockpolitik leder till. När diskussionen mest handlar om vem som utesluter vem leder det till att populisterna växer utan att alls behöva diskutera politikens innehåll.

I Sverige har det lett till att Sverigedemokraterna plötsligt starkt påverkar politiken utan att behöva bära något ansvar alls. Den här utvecklingen och blockpolitiken vill vi verkligen inte se i Finland.

SFP:s värderingar ligger långt från sannfinländarnas speciellt i frågor som gäller språk, rättsväsende, arbetskraftsinvandring, klimat och EU-politik.

SFP kommer aldrig att stöda en utpräglad sannfinländsk politik och därför är det ytterst osannolikt att vi kommer att sitta i samma regering så länge de inte närmar sig våra värderingar.

SFP kommer inte att ge avkall på sina värderingar – oberoende regeringskonstellation. Det här är det ärliga och uppriktiga svar vi ger våra väljare. Både före och efter valet.

Sandra Bergqvist
Riksdagsledamot och vice ordförande för SFP
Riksdagskandidat

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter