Förflytta dig till innehållet

SFP:s mål är att vinna ett mandat

Åbo Underrättelsers logo

Enligt Turun Sanomats gallup förra veckan skulle Svenska folkpartiet i Åbo backa med en procentenhet och tappa ett mandat (ÅU, 22.5). Den grupp som intervjuades, det vill säga 1 101 personer, angav endast 708 stycken sin partipreferens. Urvalet är litet och intervjuerna gjordes på finska. Felmarginalen är hela 3 %.

Nu behövs dock inga förklaringar utan röster. Varje röst är viktig. I förra kommunalvalet fick SFP 5,2 % av rösterna och blev endast några hundra röster ifrån det fjärde mandatet.

Centerpartiet fick också tre mandat men räknas med sina 18 röster mera än vad SFP fick i valet som ett större parti än SFP. För en stadsstyrelseplats behövs fyra mandat!

Politik kräver samarbete och sällan uppnår man ensam resultat. SFP står på en stadig grund. Vi sätter människan i fokus i de beslut som görs, satsar på utbildning och sysselsättning och bär ansvar för ekonomin och miljön.

Svenska folkpartiet är det parti som tar initiativ till och bevakar de svenska frågorna i Åbo. Vi jobbar för en fungerande tvåspråkighet, för den svenska dagvården, skolan, ungdomen och äldreomsorgen, vilket våra resultat från denna fullmäktigeperiod visar. Ju större fullmäktigegruppen är, desto bättre är möjligheterna att driva de svenska frågorna.

SFP i Åbo har 71 goda kandidater. Varje insats och varje röst är lika värd.

Ulla Achrén
Fullmäktiges vice ordförande

Nicke Wulff
SFP-fullmäktigegruppens ordförande

Cecilia Achrén
SFP-fullmäktigegruppens sekreterare

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter