Förflytta dig till innehållet

Ett tredje juridiskt kön, jämställd värnplikt och slopad arvsskatt – de här motionerna diskuterade SFP på sin partidag

Anna-Maja Henriksson. Foto: Johan Hagström/SFP Svenska folkpartiet har behandlat 47 motioner under sina partidgar. Partiet vill bland annat se ett tredje juridiskt kön och göra värnplikten…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Ett tredje juridiskt kön, jämställd värnplikt och slopad arvsskatt – de här motionerna diskuterade SFP på sin partidag

  1. Göran Ek skrev

    Varför är det så viktigt att ändra systemet med personnummer? Anser att det är helt klart och logiskt att personnummer innehåller födelseår och kön. Ett system med könlöst och ålderslöst personnummer så kan öka antalet identitetskapningar.
    Visst kan jag förstå detta delvis pga. t.ex vissa statistiska undersökningar eller medicisk undersökning som avslöjar ålder och ibland kön.
    Men ett tredje kön så kan ge problem om man t.ex reser till något land som ser negativt ellet även olagligt att vara trans. Officiella ID hanlingar som ID-kort och pass skall verkligen inte vara könlösa och de skall heller inte dölja åldern.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter