Förflytta dig till innehållet

SFP-politiker minns mottagningarna på Rysslands generalkonsulat – ”För somliga var det en hård kamp för att bli inbjuden”

Kim Lund
Christer Hummelstedt var i egenskap av kretsordförande för SFP åren 1977–1983 inbjuden till mottagningarna på dåvarande Sovjetunionens generalkonsulat i Åbo.
I slutet av 1970-talet och en god bit in på 80-talet var Rysslands generalkonsulat på Vårdbergsgatan 2 stället där Åbos höjdare inom näringsliv och politik trivdes och ville synas. På…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “SFP-politiker minns mottagningarna på Rysslands generalkonsulat – ”För somliga var det en hård kamp för att bli inbjuden”

  1. Folke Lindström skrev

    En märklig och mörk period i Finlands historia där många tydligen ville spela med. Samtidigt som man kraftigt tog illa vid sig när tyskarna använde termen ”finnlandisierung” under Kekkonen-eran. Hoppas vi aldrig behöver sjunka så lågt mer men osvuret är bäst.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter