Förflytta dig till innehållet

SFP på Kimitoön, dags att sluta skämma ut sig!

Ja, exakt samma som rubriken säger kommer insändaren att handla om!
Konsulter, ”sote” som föll och allt detta gick in i oändligheten, och här har vi nu ett nytt problem, vindkraft.
År 2017 ingick alla parter ett avtal enligt vilken de skulle enas och sluta gräla. Den höll ganska länge, nästan till riksdagsvalet 2019. Men nu, en månad före valet, hade Kimitoöns SFP kastat in en röd trasa åt tjuren.
Var detta en provokation eller vad ville man med ett sådant opassande agerande, när man gick emot sitt eget avtal? Det var kort om problemet. Men jag tycker att SFP på Kimitoön överlag har skämt ut sig så mycket före valet, att det kan påverka valresultaten.
Jag tror att från min, och många andras sida, skulle det bästa vara att man skulle ha förtroende för SFP. För de som inte vet det gick inte SFP i Egentliga Finland i någon valförbund i år, och detta innebär att flera kandidater är uppställda och det är endast SFP som får röster och röstetalen enligt D’ Hondts system för proportionella val. De vill förstås också ha Kimitoöns röster.
För att nå detta skyhöga mål skulle det vara bra för SFP på Kimitoön att börja fundera lite på sitt rykte, vilket blev smutskastat ganska mycket på grund av den senaste nyheten.
Jag stöder alla som tänker på miljön, och vill att globala uppvärmningen skulle stoppas, men nu är det inte tid för vindkraft, nu är det tid för anseende, kampanj och val.
Varför tar man och röstar på sådär känsliga saker när det är val, man vet ju att alla andra är emot, och man är väldigt bra medveten om befolkningens missnöje med beredningen och själva planen? Var detta en valprovokation eller en del av kampanjen, som Kimitoön vill leda?
Sådant beteende är inte ok när det kommer fram till val, så om man vill vinna valet, satsa på ryktet. Tvätta ansiktet med tvål och börja med ett nytt försök! Det går säkert bra bara man försöker, och inte går blint mot sagomål, som aldrig kommer att hända i ett normalt och välfungerande samhälle. Tiden är inne, en månad till valet!
Ett bra mål att sätta upp, är inte flera problem fram tills valet är över. Jag tror på er, och vet att det går och göra. Ibland måste man ge upp och förstå att det är bättre att sluta i tid!
Alexander Kruglov

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter