Förflytta dig till innehållet

SFP i Åbo ser ljust på framtiden

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Åbo. När nu Europaparlamentsval och partidagar är avklarade ser framtiden verkligen ljus ut. Vi vill tacka avgående partiordföranden Anna-Maja Henriksson för att ha lett partiet under åtta framgångsrika år och önska henne lycka till med det viktiga arbetet som Europaparlamentariker i Bryssel.

Vi välkomnar Anders Adlercreutz som ny partiordförande och undervisningsminister, och gratulerar medlemmarna i partiets presidium där vår egen Sandra Bergqvist ingår och nu också Ramieza Mahdi som i denna oroliga tid vill skapa framtidstro och värna om de demokratiska värderingarna.

Anders betonade i sitt installationstal behovet av starka mittenpartier för en fungerande parlamentarism. SFP kommer under hans ledning med stärkt självförtroende att fortsätta vara den kloka och balanserande samarbetspartnern i finländsk politik som samtidigt är en garant för att den finländska vardagen också fungerar på svenska.

I en värld av polariserande krafter med oresonliga ytterligheter behövs vett och sans och förmåga till förhandling och kompromiss. Det har varit SFP:s adelsmärke sedan starten för över 100 år sedan och fortsätter att vara det än idag.

Efter sommaren börjar arbetet med att rekrytera kandidater till valet av fullmäktige i kommuner och välfärdsområdena nästa vår.

Kanske är du intresserad av att engagera dig i lokalpolitiken? Om du vill ställa upp på SFPs lista och vi inte kommit på att fråga dig så går det bra att kontakta oss och föreslå dig själv.

Det gjorde Anna-Maja Henriksson för snart 30 år sedan för lokalföreningen i Jakobstad och det var ju väldigt bra för SFP att hon gjorde det.

Glad sommar!

SFP i Åbo
genom
Johan Werkelin
vice ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter