Förflytta dig till innehållet

SFP i Åbo: Äldre ska kunna känna sig trygga

SFP i Åbo vill att det ska vara en självklarhet att våra äldre ska känna sig trygga oavsett om de bor hemma eller på serviceboenden.
Vi anser att kvaliteten och personalstyrkan borde ses över vid våra serviceboenden så att det finns ett hemlikt boende för alla våra äldre till ett rimligt pris. SFP i Åbo förespråkar en proaktiv modell som betonar de äldres individuella behov och som inte drar alla över en kam.
Vid sidan av att säkerställa tillräcklig personalstyrka helhetsmässigt så är det viktigt att se över fördelningen av personalstyrkan i enlighet med de individuella vårdplaner som görs upp. Eftersom alla äldre som får boendeservice har en egen personlig serviceplan och alla serviceproducenter en plan för hur vården ska förverkligas borde det med dagens datateknik vara lätt att räkna ut exakt hur mycket personal det behövs. Tillräckligt frekventa och noggranna kontroller samt sanktioner mot serviceboenden som brister ska vara en självklarhet.
Vi anser att våra äldre ska få valuta för pengarna de lägger på sin vård.
SFP i Åbo r.f.
Kjell Wennström
Styrelsemedlem och ordförande för vård- och omsorgsgruppen Bonsdorff
Markus Blomquist
Ordförande, riksdagsvalskandidat
Anna-Karin Tötterman
Vice ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter