Förflytta dig till innehållet

"SFP har inte suttit i regeringen den senaste perioden och det märks"

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Enligt Turun Sanomat (20.1) kan SFP förlora sitt mandat i Egentliga Finland i riksdagsvalet. SFP i Åbo vill börja med att ställa dig (läsaren) frågan om du har det bättre ställt nu än för fyra år sedan? SFP har inte suttit i regeringen den senaste perioden och det märks. Vi är övertygade om att efterfrågan på vår liberala politik och behovet av en seriös intressebevakare för tvåspråkigheten säkrar vårt mandat.
Vi går till val på egen lista och våra kandidater representerar det liberala alternativet med stark nordisk och europeisk förankring. Vi sätter individen i centrum och genom vår politik vill vi öka människans valfrihet, förenkla regelverk och säkra vårt välfärdssamhälle. Var och en ansvarar för sitt eget liv, men har också ett ansvar för sina medmänniskor, samhället och miljön.
Det trygga samhället är grunden för vår välfärd och vi vill se välgenomtänkta modeller som gynnar individens valfrihet och en hög kvalitet i vård och omsorg.
Främjande av företagsamheten genom en minskning av regelbördan och beskattningen leder till flera jobb. Genom lagstiftning och utbildning vill vi säkerställa att regionens företag kan erbjuda incitament för att attrahera kompetent arbetskraft och motverka hjärnflykt.
Om Finland ska möta de uppsatta klimatmålen måste även näringslivet tänka innovativt. Vi vill driva en smart klimatpolitik och samarbeta regionalt och på EU nivå genom att föra fram vårt kunnande inom cirkulär- och bioekonomi där till exempel Smart Chemistry Park i Reso är en föregångare.
SFP jobbar för att Finland ska vara det barnvänligaste landet i världen och vill se en reformerad, jämställd och flexibel familjepolitik där familjeledighetsmodellen ses över och flera språkbadssatsningar sker.
Även när det blåser hårt kryssar vi stadigt framåt med hjälp av en tydlig liberal politik – Nära Dig!
Markus Blomquist
Ordförande
Anna-Karin Tötterman
Vice ordförande
Joachim Hesthammer
Sekreterare

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter