Förflytta dig till innehållet

SFP flaggar för ett fungerande skolcenter i Pargas

Arbetsgruppen för skolfastigheterna i Pargas har lyckats se det verkliga behovet bortom de enskilda byggnaderna eller adresserna. Det anser SFP:s fullmäktigegrupp efter att ha diskuterat centrumskolorna på sitt gruppmöte måndag kväll. Målsättningen är ett kreativitetscenter för fem skolor vid Skolgatan.

De förestående investeringarna i skolfastigheter kommer att bli en av Pargas stads största investeringar någonsin. Sunda, friska byggnader som betjänar våra barn, våra ungdomar och alla som arbetar i utrymmena i tiotals år framåt är av högsta prioritet.

Stadens uttalade målsättning är att vara attraktiv för barnfamiljer. Ett mångsidigt utbildningsutbud av hög kvalitet har en självklar plats i den diskussionen. SFP:s fullmäktigegrupp hoppas att man kommer till lösningar också beträffande tillräckliga egna utrymmen för de enskilda skolorna, undervisningen och språkgrupperna.

Fastighetsarbetsgruppens uppdrag har varit att ta fram ett fungerande koncept för helheten. I den detaljplanering som följer kommer bl a också användarnas åsikter att beaktas på bästa möjliga sätt.

Svenska folkpartiets fullmäktigegrupp i Pargas

Regina Koskinen, ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *