Förflytta dig till innehållet

SFP fick sina fem platser – ”Nu blir det en rivstart med själva arbetet!”

ARKIV/Mikael Heinrichs
en kvinna i mörk jacka
Regina Koskinen var röstmagnet i Pargas.
Det är en nöjd Regina Koskinen, kretsordförande för SFP, som svarar i telefonen sent på söndagskvällen. Långt över nittio procent av rösterna har räknats och partiet ser ut att få…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “SFP fick sina fem platser – ”Nu blir det en rivstart med själva arbetet!”

 1. Nina Söderlund skrev

  Till Sjöberg:
  I stort sett ingenting är beslutat, allt skall avgöras av oss 79 i nya fullmäktige. Vissa saker är förstås ”påtänkta” i den tillfälliga grupp som hittills jobbat med förberedelserna, men Egentliga Finland är det landskap var man släpar mest efter med i stort sett allt. Det blir ett jättejobb att få igång ens det administrativa. Men understöder att media noga följer med hur t.ex. förvaltningsstadgor dyl. växer fram, det är där principer om både ekonomi och beslutsrätt slås fast. Och mycket mer.

 2. K-E Sjöberg skrev

  En fråga: Kan t.ex. ÅU svara på frågan om vad en delegat får i ersättning, dvs. vad ’kostar’ en delegat? Sen svara på frågan vilka kostnader minskar motsvarande i nuvarande system?
  Behöver ledermöterna egna utrymmen eller används befintliga resurser för möten å dyligt?

  En allmän utredning hur man har tänkt sig att det skall fungera ekonomiskt skulle vara intressant att se? Eller är det så att man nuförst börjar fundera på det? Dve att de invalda skall bygga upp systemet?

  Skulle vara intressant med en artikel kring detta tema.

 3. Jarl Ahlbeck skrev

  Det där initiativet med röstkoncentration på vissa nämnda blev ju till ingenting. Bättre kanske harde varit att några fler hade röstat på Carita som ”glömdes” från listan. Men bra så här, nu får de valda jobba. Jag begriper ingenting av Sote utan litar på min delegat.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter