Förflytta dig till innehållet

SFP efterlyser ny fotbollshall till Impivaara

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Åbo. Den gamla slitna ishallen i Impivaara ska rivas och ersättas med två nya isbanor i Artukais redan hösten 2025. Artukais ska med tiden utvidgas till ett idrotts- och aktivitetscenter med fokus på barn och unga. En speciell satsning är att erbjuda eftermiddagsverksamhet åt skolelever i årskurserna 3–5. Isbanorna, som ska tjäna både ishockey och konståkning, kommer att byggas invid Mässcentret där gymnaster redan erbjuds övningslokaler.

Svenska folkpartiet i Åbo anser att Impivaara ishall ska ersättas av en ny fotbollshall. Detta möjliggör en rivning och ett nybygge av den fotbollshall som finns nära ishallen idag.

Förutom för fotbollen är tillgång till hallen helt avgörande för mindre grenar som boboll, amerikansk fotboll, rugby, flaggfotboll och lacrosse.

Impivaaraområdet med både vintersport, en privat fotbollshall, simhall och innebollsfaciliteter såsom tennis och padel ska utvecklas och bibehållas som ett aktivt idrottscenter.

SFP anser att en ny fotbollshall ska utgöra en del i denna helhet.

SFP hoppas att rykten om att ishallen och bollhallen i Impivaara skulle ersättas av höghus är ett dåligt aprilskämt.

SFP i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter