Förflytta dig till innehållet

SFP brukar få sköta skärgårdsfrågorna när det gäller

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Liksom flyttfåglarna när det blir vår, dyker det upp folk i skärgården inför val. Det är alltid lika hoppfullt att se att vi blir ihågkomna åtminstone en gång vart fjärde år. Det skulle vara trevligt med stöd också däremellan. Tyvärr börjar exemplen vara skrämmande många över hur det går när skärgårdskunskap saknas.
Åboland har gjort sig förtjänt av en riksdagsledamot som har ett stort intresse och engagemang för hela regionen.
Erfarenheter visar att SFP får sköta intressebevakningen gällande skärgårdsfrågor rätt allena så fort vallokalerna stänger. Därför är det synnerligen angeläget att en SFP-representant från Egentliga Finland finns i riksdagen – en SFP:are som är aktiv och som verkligen känner till regionens behov och kärnfrågor.
Regional aktivitet kan t.ex. granskas genom att kolla insändare och möten innan valkampanjen började. Under åren 2017-2018 publicerade Sandra Bergqvist åtminstone 25 insändare, kolumner eller pressmeddelanden. Som expert på vårdreformen hann hon besöka alla SFP lokalavdelningar i regionen för att göra reformens innebörd begriplig. Hon har träffat tjänstemän på NTM-centralen för att lobba för skärgårdens förbindelser och har hållit stadigt politiskt fokus på sina kärnområden – vården, utbildningen, landsbygd och skärgård, miljö och familj.
Här har du en kandidat som bryr sig mellan valen!
Olof Elenius, Nagu
Linda Lindberg, Iniö
Kjell Wennström, Åbo
Inger Wretdal, Kimitoön

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter