Förflytta dig till innehållet

SFP är garantin för det tvåspråkiga Finland

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. Bevarandet av ett tvåspråkigt Finland kan inte säkras genom att rösta på ett parti som ifrågasätter svenskans ställning i grundlagen.

I det finska valsystemet samlar varje kandidat röster till sitt parti, vars gemensamma åsikter styr partiets agenda i riksdagen och eventuellt i regeringen.

Det betyder att varje röst på en sannfinländsk kandidat också är en röst på Sannfinländarnas svenskfientliga språkprogram, som bland annat menar att det svenska språket skadar de finskspråkigas självbild.

Varje röst på Sannfinländarna är en röst för att försämra det svenska språkets och de svenskspråkigas ställning i Finland.

Sannfinländarna har sen de såg dagens ljus några tiotal år byggt sin politik på ett groteskt ideal om att försämra svenskans ställning.

Svenska folkpartiet har i sin tur obevekligt stått upp för svenskan under hela vårt lands historia. Det gör vi också i framtiden.

Oscar Byman
Riksdagskandidat i Egentliga Finland
SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter