Förflytta dig till innehållet

SFP i Åbo välkomnar Ida Schaumans kandidatur

Ida Schauman ställer sig till förfogande som SFP:s kandidat i Egentliga Finland i riksdagsvalet 2019. Schauman är ordförande för SFP i Åbo och partiets representant i Åbo stadsstyrelse. Hon har redan ett lyckat riksdagsval bakom sig; 2015 kandiderade hon vid sidan av Stefan Wallin och lyckades få över 3 000 röster i landskapet. Hon är en välmeriterad och kompetent politiker och vi är mycket glada över hennes kandidatur i primärvalet.
Om SFP ingår valförbund med ett annat parti i valkretsen kommer partiet sannolikt att ordna en medlemsomröstning för att välja sin huvudkandidat i riksdagsvalet. Det är medlemmarna i SFP:s olika lokalavdelningar i Egentliga Finland som får rösta i medlemsomröstningen. I februari meddelade Sandra Bergqvist från Nagu att hon ställer sig till förfogande som SFP i Egentliga Finlands kandidat i riksdagsvalet. Då är det medlemmarna i partiets, Svensk Ungdoms, Svenska Kvinnoförbundets och Svenska Seniorers olika lokalföreningar i Egentliga Finland som får rösta och vi är säkra på att Schauman har ett starkt stöd bland medlemmarna. SFP i Åbo ser fram emot en spännande kampanj som engagerar och motiverar SFP:s medlemmar i regionen.
SFP i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter