Förflytta dig till innehållet

Service för svenskspråkiga seniorer ges också på Barkbacken

ÅU skrev den 14.1. om Sabinahemmet, Åbo stads svenskspråkiga äldreboende som fungerar i Runosmäki äldreomsorgscentrals utrymmen.
På Sabinahemmet bor både svensk- och finskspråkiga tillsammans. Tyvärr har ändå antalet svenskspråkiga dalat, kanske på grund av att allt fler väljer andra äldreboenden.
Vi på Barkbackens servicehus tycker också att vård och omsorg på eget modersmål är viktigt! Därför vill vi påminna om att även Barkbackens servicehus välkomnar alla svensk- och tvåspråkiga.
Barkbackens rötter går bakåt fler än hundra år, då Gubbhemmet i Åbo och Candolinska tjänarinnehemmet i början av 1900-talet grundades.
Det nuvarande servicehuset föddes då dessa år 2016 gick samman, och än i dag fortsätter den icke-vinstdrivande verksamheten i samma historiska miljö.
Barkbackens servicehus är ett starkt tvåspråkigt äldreboende med 130 boende, varav ungefär 25 är svenskspråkiga. Hos oss bor och umgås finsk- och svenskspråkiga tillsammans i frid och fröjd. Vi har även ett mångsidigt och intressant fritidsprogram för båda språkgrupperna. Bland annat svenska klubben samlas regelbundet och den årliga kräftskivan hör till höjdarna.
På Barkbackens servicehus bor såväl mer självständiga seniorer som boende inom så kallat effektiverat serviceboende. Vi har avtal med Åbo stad och samtliga grannkommuner, och det är möjligt att bli placerad på Barkbacken inom kommunens köptjänst eller flytta in med servicesedel.
För tillfället har vi svenskspråkiga boende, förutom Åbobor, även från till exempel S:t Karins.
Vi välkomnar alla att besöka våra nätsidor på www.barkbacken.fi, eller titta in på servicehuset!
Jukka-Pekka Kuokkanen
Med.lic.
VD, Barkbackens Servicehus Ab

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter