Förflytta dig till innehållet

Senior – ring en ung person!

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Under den senaste tiden, Corona-pandemin, har mycket fokus lagts på den äldre befolkningen och att skydda de äldre från smitta. Men det har också framgått att många äldre tar saken med ro. Har man inga bakomliggande sjukdomar så verkar inte lite ofrivillig ensamhet störa så mycket.

Men som det framgår ur tankesmedjans Agendas rapport ”Att åldras på 2020-talet: Social delaktighet som grund för ett gott åldrande” verkar unga lida mer av ofrivillig ensamhet än äldre. Där framgår att ”9 % av 20–64-åringarna upplevde att de kände sig ofrivilligt ensamma, medan endast 7 % av över 65-åringarna känner sig ofrivilligt ensamma”.

Därför utmanar vi Svenska Seniorer i Finland alla seniorer och äldre att ringa upp en eller flera unga och unga vuxna för att höra hur de har det. Ett samtal med en ung person kan förutom att det kanske lättar på känslan av ensamhet hos den unga även lätta på känslan hos oss själva.

 

Kjell J Wennström

Svenska seniorer i Åboland r.f.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter