Förflytta dig till innehållet

Myndigheter informerade om coronaläget – ”Fler vaccinerade sjukhuspatienter betyder nödvändigtvis inte ett sämre epidemiläge”

Janina Orjasniemi / Statsrådets kansli
Den veckovisa presskonferensen om coronaläget i Finland inleddes klockan 10. Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd informerade om coronavirusläget under en gemensam presskonferens på torsdagsmorgonen. SPT direktrapporterade…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Myndigheter informerade om coronaläget – ”Fler vaccinerade sjukhuspatienter betyder nödvändigtvis inte ett sämre epidemiläge”

  1. Jonny Karlsten skrev

    [i]HUS har rapporterat att allt fler vaccinerade behöver sjukhusvård. Är det ett tecken på att vaccinationens effekt minskat?

    Helve säger det är väntat att antalet vaccinerade sjukhuspatienter ökar. Det betyder ändå inte nödvändigtvis att epidemiläget försämrats eller att vaccinationen förlorat effekt. Institutet följer ändå noga med läget.

    Helve betonar också att vaccinerade personer som behövt sjukhusvård kan ha en bakomliggande sjukdom som gör att deras coronasymtom blir allvarligare, och att de därmed behöver sjukhusvård i högre grad.[/i]

    Att skylla på de ovaccinerade är fel. De vaccinerade belastar sjukvården betydligt mera än de ovaccinerade. ÅU, trovärdigheten för er minskar när ni ständigt höjer effekten av vaccinet till skyarna.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter