Förflytta dig till innehållet

Se möjligheterna i Europa

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

De närmaste dagarna bestämmer vi om vi säger ja eller nej till Europa. Vi bestämmer genom vårt valdeltagande ifall vi vill se ett framåtsträvande och framtidsinriktat Europa eller det motsatta.
I alla fall hoppas jag innerligt att så många som möjligt väljer att gå till valurnan och genom att rösta ta ställning.
Ett modernt Europa ska präglas av fri rörlighet, öppenhet, demokrati, hållbarhet, jämlikhet och mänskliga rättigheter.
En nordisk förvaltningskultur kunde hjälpa Europa att bli mer effektivt, transparent och pålitligt. Den fria rörligheten för människor, företag, näringsliv, varor, tjänster och kunskap har fortfarande stor potential.
Vi borde även inse att den digitala ekonomin har minst lika stora förutsättningar som den traditionella.
Europa behöver bli starkare för att klara den globala konkurrensen. Det måste ges förutsättningar för företag och näringsliv att vara innovativa och framgångsrika.
Ett Europa som lever i tiden ska ge möjligheter, inte begränsningar. Det skapar arbetsmöjligheter. Vi ska även ligga i täten i vår forskning, för att finna och utveckla nya idéer.
Vårt gemensamma Europa ska fokusera på övergripande frågor som fri handel, att tackla klimatförändringen, fri rörlighet, upprätthålla fred och värna om mänskliga rättigheter. Ta ställning och säg ja till Europa!
Silja Borgarsdóttir Sandelin
Vice ordförande för SFP
EU-valskandidat

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter