Förflytta dig till innehållet

Se danska kronprinsessan Mary i Åbo på fredag eftermiddag!

Kronprinsessan Mary på besök i ett daghem år 2015. Foto: Keld Navntoft © Kongehuset


På fredag besöker danska kronprinsessan Mary Åbo.
På förmiddagen bekantar kronprinsessan sig med skeppsproduktion på varvet Meyer Turku tillsammans med verkställande direktör Jan Meyer.
Från Meyer fortsätter kronprinsessan sitt besök till sjöcenter Forum Marinum, där Åboborna är välkomna att följa besöket från och med klockan 12.30, uppger Åbo stad.
För publiken har anvisats ett område mellan Suomen Joutsen och restaurang Göran. På eftermiddagen besöker Kronprinsessan Suomen Joutsen, och detta kan publiken följa från det ovannämnda området från och med kl. 14.50.
På Forum Marinum fäster kronprinsessan en minnesplakett i stenläggningen utanför sjöcentret tillsammans med stadsdirektör Minna Arve och Tapio Maijala, verkställande direktör för Forum Marinum.

På lunch med Arve och ministrar

Efter fästandet av plaketten fortsätter kronprinsessans Åbobesök med en lunch, där stadsdirektör Arve står som värd. På lunchen deltar även Danmarks miljö- och livsmedelsminister Jakob Ellemann-Jensen och utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen.
På eftermiddagen hedrar kronprinsessan med sin närvaro ett nätverksmöte av danska och finländska företag, arrangerad av Meyer Turku. Till slut besöker kronprinsessan Suomen Joutsen.
I år har det gått 100 år sedan Danmark erkände det självständiga Finland. Diplomatiska förbindelserna mellan länderna knöts 18.2.1918.
Det är för att uppmärksamma denna händelse som Hennes Kungliga Höghet kronprinsessan Mary av Danmark kommer på sitt första besök i Finland.
Syftet med besöket är att framhäva tre delområden i handels- och expertförbindelserna mellan Danmark och Finland: hållbar stadsplanering samt nordisk matproduktion och starkt nordiskt skeppsbyggnadskunnande.
Ländernas skeppsbyggnadskunnande är dagens huvudtema.
Före besöket i Åbo är kronprinsessan gäst i Helsingfors dit hon anländer på torsdagen. På det officiella programmet i Helsingfors står bland annat ett seminarium om hållbar stadsplanering och en galamiddag i Finlandiahuset.
LÄS OCKSÅ:
På fredag ska danska Adam vinka åt kronprinsessan i Åbo – ”Jag har en sexårig dotter som vill se prinsessan”
Jesse ville ha en utmaning – bestämde sig för att lära sig danska
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *