Förflytta dig till innehållet

SDP:s Jutta Urpilainen överväger allvarligt att ställa upp som presidentkandidat – betonar europeiska värderingar och EU:s betydelse för Finland

Arkiv/Catariina Salo
EU-kommissionär Jutta Urpilainen, SDP, lovar att allvarligt överväga att ställa upp som partiets presidentkandidat.
EU-kommissionären Jutta Urpilainen, SDP, lovar att allvarligt överväga att ställa upp som presidentkandidat för socialdemokraterna då landets nästa president väljs i slutet av januari. Det meddelade hon på partiets riksdagsgrupps…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “SDP:s Jutta Urpilainen överväger allvarligt att ställa upp som presidentkandidat – betonar europeiska värderingar och EU:s betydelse för Finland

 1. Kalle Förbom skrev

  Det har hänt mycket i Afrika i för månader nu, speciellt i västra Afrika, men EU:s Afrikakommissionär vi har hört inga alls uttalande från Jutta Urpilainen; jag följer många medier från ungefär 10-15 länder varje dag.

  När Jutta började var nästan den första kommentaren att skälla på kinesiska investeringar i Afrika och deklarerade hur han skulle bana väg för EU:s ”rättvisa investeringar” i Afrika.

  Kina investerar direkt och/eller gör handelsuppgörelser i gengäld – om vi får det och det kommer vi att bygga en hamn, flygplats, sjukhus, skola, järnvägsvagn (Etiopien) etc… Ett ”lite annorlunda sätt” att göra kolonialpolitik än i Europeiska länder som gjorde för hundratals år genom slaveriet och direkt röv-politik från Afrika, för att inte tala om USA:s kavalleripolitik i Afrika och till exempel i Mellanöstern.

  Dessutom finns det över 60 länder i Afrika, så det är bara ”Free Choice” för Europeiska Stater som borde göra sina hem-läxor, undersökningar och investering beslut, så det finns förmodligen tillräckligt många partnerländer för alla… Kina har varit aktiv och väljat bra partner länderna.

  Men när sanningen är att västerländska företag på något sätt har fått slut på pengar, det är lättare att gå med i USAs smutskastningskampanj mot Kina än att börja göra själv något eller låta centralbankerna FED eller ECB trycka mer pengar = nollor efter mängden statsskulder.

  Så,jag tror Jutta Urpilainen har ännu mycket att göra som ”Mama Afrika” för EU – eller om det är så att bli presidentval kandidat i Finland är en genväg bort från ett svårt komissar posten.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter