Förflytta dig till innehållet

SDP inledde virtuell kommunalvalskampanj – betonar allas rätt till en trygg och fungerande vardag

Med fem veckor kvar till kommunalvalet och två veckor kvar till förhandsröstningen inledde Finlands socialdemokratiska parti (SDP) sin kommunalvalskampanj på lördagen. Startskottet för kampanjen genomfördes virtuellt.

SDP:s ordförande, statsminister Sanna Marin, öppnade partiets kommunalvalsturné. Marin sade att partiet i det här valet vill diskutera och försvara en bättre vardag för alla.

– Vi vill betona alla människors rätt till en trygg, fungerande och bra vardag, sade Marin.

Åtgärder mot mobbning

SDP satsar på de yngre och äldre i det här valet. För de äldre vill partiet se kvalitativa kommunala tjänster och ett fungerande system för anhörigvården och hemvården. För de yngres del vill partiet ha mer resurser till psykvården och fler satsningar mot mobbning.

– Det måste finnas stöd att få direkt när unga behöver det. För oss är det viktigt att kommunerna satsar på tillgången av psykvård med låg tröskel och på ungdomsverksamheten, sade Marin.

– Att agera mot mobbning är på allas vårt ansvar. Vare sig den sker i den fysiska eller virtuella världen, fortsätter hon.

Marin avslutade sitt tal med partiets slogan i det kommande kommunalvalet:

– Vi ska ta hand om kommunerna, för kommunerna tar hand om oss.

På tredje plats

I Yles senaste partimätning, som publicerades i torsdags, ligger SDP på en tredje plats med ett stöd på 18,1 procent. Partiet ligger ganska jämt med Sannfinländarna som har ett stöd på 18,2 procent.

Samlingspartiet leder för tillfället med 20,2 procent, enligt YLE:s gallup.

Kommunalvalet ordnas den 13 juni.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter