Förflytta dig till innehållet

Scouter löser problem i Kimito

Våt tävling. Fr.v. Danne, Ada (skymd), Anton, Emilia och Minna Rehn. Emilia är scout, därför är hela familjen med här i dag.


Vått så det förslog var det då Kimito Sjöscouter nyss startade sin centrummanöver på gamla torget i Kimito. Dels regnade det, dels gällde en tävling att med hjälp av ett hopvikt pappersark fylla en burk med vatten, genom att transportera det från ett större kärl till burken.
– Vi har 14 tävlande lag, bara ett lag blev borta på grund av vädret, säger Jan-Marcus Hellström, tillfällig ledare.
Lagen (som alla måste innehålla mer än en generation) håller nu på med problemlösning på tio olika stationer.
Vid tretiden byggs en lägerby på gräsmattan mellan Villa Lande och S-rauta. Scouting i praktiken ska visas upp, scouter från Dalsbruk och Västanfjärd är inbjudna.
I kväll klockan 18 tänds ett scoutlägerbål, för att fira Finland 100 år och för att visa upp verksamheten.
– Just nu har vi cirka 50 medlemmar så vi klagar inte. Men det är alltid roligt om vi får nya medlemmar, säger Hellström.

Sjöscouter på torra land – även om det inte var särskilt torrt utan hällande regn då ”vattentävlingen” hölls.


Erin Eggert t.v. och Fanny Holmström är scouter femte året och tycker det är så roligt att få göra allt möjligt – och att lära sig nyttiga saker som att segla och använda yxa och kniv. Ledaren Janette Jägerskiöld t.h.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter