Förflytta dig till innehållet

Satsa på utbildning för Europas framtid – ”Det är i klassrummen som morgondagens EU byggs”

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

EU-valet. Som rektor för Cygnaeus skola ser jag varje dag hur viktig utbildning är för att forma vår framtid. Idag, när elevernas sommarlov börjar, påminns vi om att våra skolor inte bara är platser för inlärning, utan också för utveckling av de färdigheter och värderingar som behövs för att bygga ett starkt och sammanhållet Europa.

Genom att investera i utbildning och skapa möjligheter för samarbete mellan skolor och länder, kan vi säkerställa att nästa generation är väl förberedda att möta de utmaningar som framtiden för med sig. Det är i klassrummen som morgondagens EU byggs, och det är där vi lägger grunden för en hållbar och innovativ framtid.

Samarbete mellan olika aktörer inom utbildningssektorn är avgörande. Genom att dela resurser, kunskap och erfarenheter kan vi tillsammans skapa en utbildning av hög kvalitet för alla. Tillsammans kan vi göra skillnad och forma ett Europa som är starkare och mer enat än någonsin.

Jag önskar alla skolelever och studerande en skön och avkopplande sommar och gratulerar alla de studerande som fått eller får ut sin examen.

Låt oss prioritera utbildning och se till att våra skolor får de resurser och det stöd de behöver. För framtidens skull.

Nicke Wulff
Rektor och EU-valskandidat (SFP)

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter