Förflytta dig till innehållet

Sarlinska skolan fick minikraftverk av Caruna

Minikraftverket på bordet är en gåva av Caruna. Företagets Petri Parviainen th och kemi- och fysikläraren Sanna Häggström tv med science-elever i Sarlinska skolan. Foto: Anja Kuusisto


Caruna belönar kommuner och städer vars tjänstemän speciellt flitigt har anlitat företagets webbtjänster och med vilka företagets kommunikation har löpt bra.
Så här förklarar Petri Parviainen, chef för nyckelkundkontakter vid Caruna, när han besöker Sarlinska skolan i Pargas.
Av Carunas över 80 kundkommuner får 15 en gåva och Pargas hör till dem.

Läromedel om förnyelsebar energi

Gåvan är ett litet kraftverk, utformat som ett läromedel kring förnyelsebar energi.
Gåvan överräcktes till stadens tekniska chef Ted Bergman, och han lät paketet gå vidare till Sarlinska skolan där Sanna Häggström, lärare i kemi och fysik, tog emot det.

Science-elever första att testa

Innehållet testades omedelbart av niondeklassare i en grupp som har valt tillvalsämnet ”science”, det vill säga vetenskap. I lådan fanns bland annat en liten solpanel och mätapparatur.
– Ett väldigt bra kraftverk att använda i undervisningen och många fler elever än den här gruppen kommer att ha glädje av gåvan, säger Häggström.
Bergman tycker också det är en utmärkt gåva, inte minst då staden har ett sektionsbeslut på att utöka användningen av solenergi.
All el som staden köper i dagsläget är också grön el, berättar han för klassen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter