Förflytta dig till innehållet

Sannf:s Ville Tavio: Åbo är en alltför liberal stad

Ville Tavio, Sannf. Riksdagsman och gruppordförande för Sannf i Åbofulmäktige.

Sannfinländarnas gruppordförande i Åbopolitiken, riksdagsledamoten Ville Tavio, håller inte alls med de övriga partiernas gruppordförande i Åbo som i ÅU:s intervju uttryckte att Åbo ska fortsätta vara samma stad som hittills efter fredagens knivattack.
– Åbo är Finlands mest liberala stad vad gäller flyktingpolitiken och vår fullmäktigegrupp tycker verkligen inte att det är en bra sak.

Vad grundar du det på; att Åbo är så liberalt?
– Den ser väl även en blind. De övriga partierna i Åbo har bara strukit medhårs när vi tidigare har föreslagit skärpningar i hur vi behandlar asylsökande. Och till exempel ges här hälsovård till papperslösa (laglösa är den term han använder), hur tokigt är inte det?
– Och den här terroristen, en man i 20-årsåldern, har fått gå i en kommunal grundskola, sådant borde Åbo inte tolerera.

Men är inte finskaundervisningen för asylsökande ett beslut på riksnivå, inte kommunalt?
– Det är jag inte säker på, i varje fall borde inte Åbo vara så tandlöst och låta vuxna, asylsökande män gå i en grundskola. Hur ska det kännas för de familjer vars barn går i den skolan när det här händer?

Kommer Sannfinländarnas politik i Åbo att förändras?
– Vi kommer i höst att föreslå att Åbo skärper flyktingpolitiken. Det handlar bland annat om budgetbehandlingen, där vi har gjort liknande förslag i flera år redan. Och vi kommer att föreslå att finskaundervisnignen ska ske i flyktingförläggningar, inte i skolor. Vi är ett litet parti i Åbo och de andra är av annan åsikt, men jag kommer att jobba för att den här liberala inställningen till asylsökande förändras.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter