Förflytta dig till innehållet

Sannfinländarna i Åbo risar lamt intresse för diskussion om säkerhet

Sannfinländarna i Åbo kritiserar stadsfullmäktige för att det, under sina två möten efter knivattacken i staden, varken diskuterat själva attacken eller det allmänna säkerhetsläget.

Partiet är också förbluffat över att fullmäktige inte hållit någon tyst minut för offren, konstaterar Sannfinländarna i ett pressmeddelande. Sådana har hållits i andra kommuners fullmäktige, påpekar man.

Vid måndagens fullmäktigemöte samlade partiet in underskrifter för att kräva en diskussion om säkerhetsläget i Åbo. Men med klent resultat.

Man lyckades inte samla in tillräckligt med namn för att kräva att frågan lyfts upp som ett formellt ärende.

Av samlingspartisterna undertecknade bara en ledamot pappret, och av De gröna, SDP och VF undertecknade ingen, klagar Sannfinländarna.

Enligt Sannfinländarna ska Ville Tavio, ordförande för Sannfinländarnas fullmäktigegrupp, ha avbrutits av fullmäktiges ordförande när Tavio undrade varför ingen diskussion förs om frågan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter