Förflytta dig till innehållet

Samlingspartiet rasade över planerna att skjuta upp kommunalvalet

Erik Sandström/SPT
en politiker
Samlingspartiets partisekreterare Kristiina Kokko riktar hård kritik mot Justitieministeriet och regeringen för planerna på att skjuta upp kommunalvalet.

Samlingspartiet anser att det vore ett stort misslyckande för regeringen om kommunalvalet skjuts upp.

— Justitieministeriets förberedelser inför kommunalvalet har varit bristfälliga, skriver Samlingspartiet i ett uttalande som godkändes av partistyrelsen på lördagen.

Partiet stöder ändå framflyttandet av valet, som nu alltså är ett faktum.

— Vi tvingas ge Justitieministeriet mer tid för att ordna valet i juni eftersom ministeriet inte har gjort de förberedelser som hade krävts, säger Kokko.

Enligt Samlingspartiet har det skett väldigt tvära kast i frågan den senaste veckan.

— Ännu för en vecka sedan ansåg hälsovårdsmyndigheterna och Justitieministeriet att det går att ordna kommunalvalet i april. På fredagen gick Justitieministeriet plötsligt ut med beskedet att det inte är säkert att ordna kommunalvalet som planerat, säger Samlingspartiets partisekreterare Kristiina Kokko i ett pressmeddelande.

Samlingspartiet anser att det har saknats framförhållning i beredningen och förberedelserna av valet.

— I arbetsgruppen för partisekreterarna har vi sedan hösten lyft fram olika lösningar, som kunde trygga säkerheten i kommunalvalet ifall pandemin förvärras. Justitieministeriet har inte tagit fasta på dessa förslag, säger Kokko.

Artikeln uppdaterades klockan 12.59 efter att beslutet om valet kommit.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter