Förflytta dig till innehållet

Samlingspartiet nominerade första kandidaterna – biträdande borgmästaren Ville Valkonen är en av dem

Pia Heikkilä
Man som ler.
Ville Valkonen, biträdande borgmästare i Åbo, ställer upp i valet.


Samlingspartiet i Egentliga Finland har nominerat 54 kandidater i välfärdsområdesvalet. Den yngsta av dem är 18, den äldsta 75.

Bland kandidaterna hittas vice borgmästaren och ordföranden för Samlingspartiet i Egentliga Finland Ville Valkonen, ordföranden för Egentliga Finlands företagare och juristen Jyrki Hakkarainen från Salo, stadsstyrelseledamoten och psykologen Laura Kontu från Nådendal, företagaren Toni Forsblom från Nådendal och fullmäktigeledamoten och läkaren Kaija Hartiala från Åbo.

– Vi vill skapa service av hög kvalitet. Det går att kombinera kortare köer och kostnadseffektivitet. Vi kan ta hand om alla i framtiden om vi använder våra gemensamma skattepengar på ett förnuftigt sätt, säger Ville Valkonen.

Samlingspartiet i Egentliga Finland, som har slutit valförbund med SFP, ska nominera totalt 83 kandidater i valet. Det första välfärdsområdesvalet ordnas i januari.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter