Förflytta dig till innehållet

Samlingspartiet kallar värnplikten för skamfläck

Samlingspartiets riksomfattande studentorganisation kräver en totalreform av den militära tjänstgöringen. Enligt organisationen är den nuvarande värnplikten en skamfläck i det finska samhället. Studentorganisationen anser att den nuvarande allmänna värnplikten är…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Samlingspartiet kallar värnplikten för skamfläck

  1. Håkan Wickström skrev

    Det var då det värsta jag har hört på länge, men nog så naturligt då man beaktar varifrån utsagot kommer, dvs från okunnighet, oerfarenhet och oförstånd. Finland har en rejäl fungerande värnplikt och försvarsmakt, som tyvärr råddades till under en viss kvinnlig försvarsminister! Jag instämmer, att även kvinnor skall göra ett slags samhällelig tjänst som obligatorisk, – men absolut inte med k-pisten i hand. Det finns otroligt mycket via en samhällelig tjänstgöring, där nutida kanske inte så praktiskt lagda unga damer kunde lära sig en hel del om hur ett traditionellt familjeliv i samhället fungerar och enligt vilka regler och krav. Allt här i livet skall väl ändå inte vara könsneutralt, för det är inte normalt. Det finaste och vackraste vi har är kvinnorna och dem tillsammans med hem, fosterland och religion skall mannen försvara och om det krävs, – även med k-pisten i hand!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter