Förflytta dig till innehållet

Sami Salminen föreslås bli Kimitoöns ledande läkare

Arkiv
Kimitoöns vapen mot en vägg

Kimitoöns vapen mot en väggArkiv

Kimitoöns vapen. Foto: Emma Strömberg


Inför Kimitoöns kommunstyrelses möte på måndag föreslår kommundirektör Anneli Pahta att medicine licentiat Sami Salminen anställs som ledande läkare i Kimitoön. Enligt beredningen har Salminen erfarenhet av både privat och offentlig hälsovård och i förslaget står det att han väntas kunna tillföra nya perspektiv på hälsovården på Kimitoön.
Salminen har arbetat bland annat vid Attendo Terveyspalvelut där han vid olika perioder varit anställd som läkare i kliniskt arbete, som regionansvarig chef i Åbo och som affärsansvarig chef i Helsingfors och Kuopio. Dessutom har han jobbat som hälsovårdscentralläkare i St. Karins och var med om grundandet av Kunnanlääkärit Kiuruvesi Oy år 2017.
Till en början var det bara två personer som sökte tjänsten som ledande läkare, därför förlängdes ansökningstiden till mitten av september.
Men hjälp av en rekryteringskonsult lyckades man få fler sökande. Under ansökningstiden var fyra legitimerade läkare i kontakt med kommunen, av vilka tre lämnade in en ansökan: Chandini Ballchand-Koivula, Ilkka Pyrrö och Sami Salminen.

Dela artikeln

En kommentar: “Sami Salminen föreslås bli Kimitoöns ledande läkare

  1. Ylva Österberg skrev

    Igen en koppling till Attendo, någon som har förkärlek till dem. Hoppas de finns andra som har hjärna att tänka med.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter